Szertartásvezetés

Csizmadia Anita

Megkeresésetek után sor kerül egy találkozóra veletek, ahol kiderül, hogy mennyire vagyunk szimpatikusak egymásnak, el tudjátok-e képzelni velem a közös munkát. Felmérem az igényeiteket, hogy mire vágytok, milyen szertartást szeretnétek. Átadom a szerződést, amit hazavihettek és átolvashattok, de dönthettek már a találkozón is úgy, hogy velem jöttök ezen az úton.

A szerződéskötés után ismét egy találkozót kérek tőletek. Beülünk egy hangulatos helyre, ahol egy süti vagy egy pohár üdítő társaságában beszélgetünk az elképzeléseitekről, terveitekről, hogy mi az, amit megálmodtatok.

Olyan mélységet szeretnék adni a szertartásotoknak, ami egyszerre fakaszt örömet a szívetekben és csal könnyeket a szemeitekbe. Ehhez a katartikus élményhez meg kell nyílnotok nekem, és olyan dolgokat a felszínre hozni, amiről talán ti sem tudjátok, hogy léteznek. Kérdezlek titeket egymásról, az életetekről, kapcsolatotokról, közben figyelem a reakciótokat, gesztusaitokat, pillantásotokat, ahogyan meséltek, ahogy összenéztek, ahogy megérintitek egymást, ahogyan vitáztok, hiszen ezek mind ti vagytok, többet elárulnak rólatok, mint a szavaitok.

Egy olyan különleges utazásra készüljetek, ami után hála tölti majd el a szíveteket, hálásak lesztek egymásért, az emlékek segítségével újraélitek szerelmetek minden csodás pillanatát. Tekintsetek erre úgy, mint egy önismereti utazásra, ami mérhetetlen szeretetet szabadít fel, nem csak bennetek, hanem általatok a vendégeitekben is.

A találkozó után Ti sem mentek haza üres kézzel, kaptok házi feladatot.

Ha engeditek, segítek, hogy az “Igen” kimondása valóban meghitt, és az egyik legszebb pillanat legyen az életetekben.

Higgyétek el, megéri!

Szertartásvezető

A szertartásvezető nem hivatali személy, hanem egy esküvői közreműködő, aki egyéni igényeitek szerint dolgozik. Nincs időhöz, korlátokhoz és jogszabályokhoz kötve, ezért az általa bonyolított esküvői ceremónia nem jár jogi kötelékkel. Jogosan merül fel a kérdés, hogyan is lesz ezzel a szolgáltatással hivatalos a házasságkötés? – (Egyszerűen és ingyenesen: A már korábban említett módon be kell jelentkezni egy általatok választott anyakönyvi hivatalba és időpontot kérnetek a hivatalos házasságkötésre. Az esküvő dátuma előtt bármely munkanapra eshet, ezt általában az adott hivatal határozza meg. Amennyiben a hivatal nyitvatartási ideje alatt az anyakönyvi hivatalban köttetik meg a házasság, úgy az díjmentes mindenki számára. A hivatalos házasságkötés feltétele, hogy kettő tanúval befáradjatok a már előre megbeszélt időpontban az anyakönyvvezető elé, aki ott helyben megtartja a néhány perces hivatalos ceremóniát és bejegyzi a házasságkötést.)

Van lehetőségetek a szívetekhez legközelebb álló szertartásvezetőt kiválasztani, ugyanis nincsenek személyhez és helyhez kötött korlátok. Egy napra 1-2 esküvőt vállal, bárhol, bármikor levezeti a ceremóniát, nála még a pici csúszás sem jelent problémát, ellentétben az anyakönyvvezetők szoros napi beosztásával. A szertartásvezetők díja átlagosan 45-70 000 Forint körül mozog, ami tartalmazza az előzetes egyeztetéseket a szertartással kapcsolatban és a személyre szabott szöveg elkészítését. A szertartásvezető maximálisan figyel az igényeitekre, tanácsot ad, mindenre ügyel, mindenben segít nektek. A szöveget és a szertartás forgatókönyvét veletek együtt építi fel, hozzátok igazodik, értetek dolgozik.

Abban az esetben, ha egy szívhez szóló, személyre szabott szertartásról álmodoztok, a szertartásvezető tud a segítségetekre lenni. Bármilyen különlegesebb elképzelésetek van a ceremóniával kapcsolatban, általa megvalósítható. Azon a helyszínen és akkor vállalja a szertartást, ahol és ahogyan azt ti szeretnétek. A szertartásvezető fogadalom megújítására, házasságkötés megerősítésére, összetartozásotok megünneplésére és évforduló ünnepélyes levezetésére is tökéletes választás.

További információ: info@weddingday.hu